Новини минулого: 2 вересня

Новини минулого: 2 вересня
  1. Новина відноситься до:

«Український голос», 2 вересня 1943 року

Запис учнів до шкіл м Луцька. Як вже повідомлялося, навчання в чотириклясових народніх школах м. Луцька починається від 1 вересня. Наймолодшим річником шкільного віку являються діти, що народилися в 1936 році. Запис буде відбуватися від 1 до З вересня ц. р. від год. 10-ої до 15-ої в шкільних приміщеннях при вулицях: Спокійній 10, Електричній 4, Дубенській 62, Панській 15 і Театральній 17. Записові підлягають всі діти шкільного віку.

«Залізо і сталь», товариство з об. пор. в Україні. З місцем осідку в Дніпропетрівському та основним капіталом 1 міліон карбованців засновано «Сталь та залізо», товариство з об. пор. в Україні німецьких заводів «Герман Герінг» та втягнено його у торговельний реєстр німецького суду. Предметом підприємства є торгівля залізом і сталлю та всякого роду продуктами з заліза та сталі.

До ювілею Ол. Олеся. Цього року Україна відзначує 40-річний ювілей творчої діяльності видатного сучасного українського поета Олександра Олеся (Кандиби). В зв’язку з цим у Києві утворено ювілейну комісію в складі поета Олександра Варави (голова), поета і скульптора Сергія Жука, доц. Вол. Ревуцького. Ювілейна Комісія має влаштувати 30.8, великий вечір-концерт, присвячений творчості видатного поета України, та виставку його творів.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі