Новини минулого: 21 серпня

  1. Новина відноситься до:

Україномовний волинський селянський тижневик «Наш голос», 27 серпня 1922 року.

«Українське життя». Сьогодні мався вийти перший нумер української газети в Луцьку під назвою «Українське життя». Газета ця, на разі, має виходити що-тижня, а потім перетвориться в щоденну. Редагує комітет в складі п.п Власовського, Підгірського, Шкляра і инш. а видає і за редакцію відповідає п. Приступа. По зазнайомленню з тим часописом поламо нашим Читачам біль ширші вдомости, а поки-що сердечно вітаємо це видавництво і засилаємо наше щире «Щасти, Боже!».

Перша «ластівка». В Луцьку розміщено перше оголошення про ліцітаційну продаж (з публічних торгів) річей одного з мешканців м. Луцька на покриття незаплаченої данини.

Пожар від перуна. В селі Орлівки, Рівненського повіту запалив перун хату М. Бойчука. По причині вітру огонь поширився й спалив ще 8 господарств. Страта виносить 13.000.000 мрк.

Російські монархисти досі не заспокоїлися. Десь в місяці вересні має відбутися з’їзд їх в Німеччині, на котрому буде обговорюватися маніфест князя Кирила, котрий виставляє свої претензії на російський трон.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі