«Інваспорт» отримав нового керівника

Джерело: Волинська облрада
  1. Новина відноситься до:

Начальником «Волинського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «інваспорт» обрано Юрія Костюка.

Відповідне рішення прийняла сесія Волинської обласної ради 17 вересня.

Як повідомляє сайт ради, на цю посаду претендували три кандидатури: Юрій Костюк, Володимир Гащин та Андрій Розтока. Відповідно внесено три проекти рішення. Рішенням сесії їх об'єднали в одне питання.

Усі претенденти мали змогу виступи перед депутатами. Першим свою програму озвучував Юрій Костюк. Потому Андрій Розтока заявив, що має намір зберегти кращі традиції волинського інваспорту, який входить в четвірку кращих в Україні.

Володимир Гащин нагадав присутнім, що працює на посаді 22 роки. Він сказав, що обидва попередники достойні спортсмени. Він закликав  підтримати Андрія Розтоку. Голова профільної комісії Роман Карпюк заявив, що підтримує кандидатуру Юрія Костюка. Таку ж позицію має і сама комісія. Роман Карпюк вважає, що Юрій Костюк має авторитет і є самодостатньою людиною.

«Він має професійні якості, співпрацює з громадськими організаціями. Він достойний зайняти цю посаду», – резюмував Роман Карпюк.

У підтримку Юрія Костюка виступили депутати Володимир Навроцький та Василь Столяр.

Голова ОДА Володимир Гунчик запропонував продовжити термін дії контракту Володимиру Гащину на 1 рік та призначити його заступником Юрія Костюка.

Депутати не підтримали такої пропозиції. За основу проекту рішення  Про призначення Костюка Ю.І. начальником Регіонального центру фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт»    проголосувало 45 депутатів.

За рішення в цілому проголосували 47 депутатів.

Юрій Костюк народився 2 жовтня 1977 року у селі Біличі Іваничівського району. У 17 років отримав важку травму хребта. Аби не бути тягарем у сім’ї влаштувався у будинок для престарілих  у Луцьку. Там і знайшли хлопця працівники Волинського центру «Інваспорт». Тоді почав займатися різними видами спорту. Нині є майстром спорту із пауерліфтингу. У 2006 році здобув кваліфікацію магістра із фізичної реабілітації, аспірант педагогічних наук. У 2001 році виконав норматив майстра спаорту міжнародного класу із біатлону, ставши срібним призером Кубка світу із біатлону в Солт-Лейк-Сіті. Заслужений майстер спорту лижних гонок. Є чемпіоном, срібним та бронзовим призером із лижних гонок та срібним призером із біатлону ІХ зимових Параолімпійських ігор 2006 року у Турині. У 2010 року на Х зимових Параолімпійських іграх став дворазовим срібним призером із лижних гонок та біатлону. 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі