Групу чиновників із міграційної служби Луцька судять за шахрайство

Джерело: Під прицілом
  1. Новина відноситься до:

Екс-службовців звинувачують у тому, що вони за виготовлення закордонних паспортів брали вищу суму, ніж та, яка була встановлена державними нормативними актами. 

На лаві підсудних у Луцькому міськрайонному суді нині перебувають колишня керівниця Луцького РС ДМСУ Галина Грищук, троє екс-головних спеціалістів відомства Анна ОнопрійчукЛеся Ларіна та Юрій Кучера, повідомляє «Під прицілом».

За період з листопада 2014 року до січня 2015 року, переконує прокуратура, четверо посадовців райсектору Держміграційної служби скоїли 172 епізоди і за цей період за оформлення документів взяли з громадян на 36 440 гривень більше, ніж потрібно було. 

Крім того, як зазначено в обвинувальному акті, підсудні вищезгадані кошти привласнили. 

Сторона обвинувачення доводить, що екс-керівниця відомства Галина Грищук домовилася зі своїми підлеглими Анною Онопрійчук, Лесею Ларіною та Юрієм Кучерою про те, щоб вони називали клієнтам ціну більшу на 200-300 гривень за виготовлення закордонного паспорта. Гроші, як доводить прокуратура, посадовці брали готівкою, наприкінці дня вели їхній облік, необхідну для оформлення документів суму залишали, а решту віддавали Галині Грищук. Шефиня ж, за версією обвинувачення, пізніше і розподіляла усі кошти. 

Такі дії працівників райсектору міграційної служби правоохоронці розцінили як шахрайство та відкрили за цим фактом кримінальне провадження. Крім того, потерпілими за цим провадженням визнали 26 осіб. 

Наразі справу урозглядають у Луцькому міськрайонному суді. Хоча суд ще не приступив до допиту обвинувачених, вони своєї вини у скоєному не визнають.   

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі