Каскадний фонтан у Луцьку чистять спеціалісти з Рівного. ФОТО

Каскадний фонтан у Луцьку чистять спеціалісти з Рівного. ФОТО
  1. Новина відноситься до:

Жодними хімічними препаратами наліт на каскадному фонтані в центрі Луцька не могли відчистити. Втім, у Рівному знайшлися спеціалісти, які застосовують технологію з використанням кварцового піску.

Як розповів перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, відгукнувся бізнесмен, який погодився за власні кошти відчистити фонтан.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЩО РОБЛЯТЬ «ЛЮДИ В МАСКАХ» НА КАСКАДІ ФОНТАНІВ У ЛУЦЬКУ

«Ми бачимо, що сьогодні у нас є багато свідомого та соціально-відповідально бізнесу, який намагається зробити Луцьк кращим. Ми змінили підходи до бізнесу: не просимо жодних «відкатів», лише хочемо, аби місто розвивалося й на цей результат працював кожен його мешканець.

Щодо ремонту фонтану, то це була ідея Ігоря Поліщука, коли від ще виконував повноваження міського голови, аби оновити фасади фонтану, бо ж вони перебувають у занедбаному стані багато років.

Ми побачили, що тут жодна хімія не може справитися з нальотом. Але підприємець Ігор Швець взяв на себе вирішення цієї проблеми. Так, з Рівного приїхала організація, яка має піскоструй і за допомогою кварцового піску чистить фонтан», - каже посадовець.

Григорій Недопад додає, що почистити мають не лише зовнішні стінки, а й дно. Щодо плит, які вже відвалюються, то їх по-новому прикріплять. І все це покриють водостійким лаком, аби фонтан якнайдовше зберігався у гарному стані.

Посадовець каже, що всі роботи планують завершити до Дня Незалежності.

Окрім цього, в парку продовжують розчищати хащі, косити траву, вкладати бруківку на 5 алеях, замінювати вуличне освітлення на нове та встановлювати брендовані лавки.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі