Волинську облдержадміністрацію пікетували лісівники

Джерело: Волинське агентство розслідувань
  1. Новина відноситься до:

Близько 70 працівників ДП «Цуманське лісове господарство» зібралися під стінами Волинської обласної держадміністрації, щоб висловити протест через звільнення директора лісництва Олександра Мірошниченка.

Протестувальники зареєстрували в ОДА лист-звернення з проханням припинити дію рішення про звільнення директора. Мітинг відбувся 15 вересня, повідомляє «Волинське агентство розслідувань».

У листі активісти вказують на своєчасну виплату зарплати, зростання прибутковості підприємства та створення робочих місць за час роботи Мірошниченка. Тому вони вимагають припинити дію наказу про звільнення Мірошниченка з посади директора ДП «Цуманське лісовегосподарство».

Інженер лісового господарства Анатолій Дорошук зазначив, що до Луцька приїхали далеко не всі працівники – частина залишилася виконувати професійні обов’язки та охороняти ліс, оскільки лісівниками нібито відомо навіть про навмисні підпали.

«Ми поки не маємо фактів, але людям рот не закриєш – вся Цумань говорить про кількість загорянь. Зрозуміло, що стихія», – додав Дорошук.

Директора звільнили після проведення у господарстві перевірки. Проте лісівники вважають, що факти встановлені перевіркою, могли бути спеціально підлаштовані.

«Біля кожного пенька були помічені сліди квадроциклів – таку штуку мають або олігархи, або злодії чи браконьєри. Тому ми вважаємо, що це все було замовно», – додає інженер. Щоправда, прямих доказів замовності поки немає, адже господарство має площу 38 тисяч гектарів, а за такою площею вслідкувати дуже важко.

«При бажанні зробити і знайти можна що завгодно», – підсумував Дорошук.

Лісники розглядають звільнення директора як спробу «повзучої контрреволюції» прийти назад до влади. Тому робочий колектив наважився висловити свою думку вголос. Активісти зазначили, що могли б їздити у Київ чи перекривати дороги, але вони хочуть вирішити питання цивілізованим шляхом.

Підтримати колег приїхали і лісівники з лісового господарства «Полісся» у Маневицькому районі. Господарство від 22 серпня без директора, а виконувач обов’язків, за словами лісників, не з’являється на роботі. А оскільки право підпису на фінансових документах має лише він, лісництво опинилося у «підвішеному стані».

Лісники з Маневиччини зареєстрували своє звернення декілька днів тому, тому зараз чекають на відповідь. Отож, оскільки голова облдержадміністрації був на виїзних зустрічах, лист цуманських лісівників зареєстрували та пообіцяли разом з вимогами представити Володимиру Гунчику.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі