Мера Луцька звинувачують у «служінні злочинному режиму»

Депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов вимагає офіційного розслідування щодо дій міського голови Миколи Ромаюка за час президентства Віктора Януковича.

Як повідомляє депутат у соцмережі, 17 травня 2012 року Янукович планував приїхати на Волинь. Напередодні політичні партії «Батьківщина» і «Свобода» подали заяву про пікет під стінами Волинської ОДА. Своєю чергою, Романюк звернувся до суду із вимогою заборонити проведення мирного зібрання.

Візит Януковича скасували, однак мер Луцька позов так і не відкликав. 

«Місцева влада бажала за будь-яку ціну показати свою міць і прислужитись злочинному уряду. Для Романюка було принципово важливо довести місцевій опозиції, що він - влада і за ним Янукович», - зазначив Осіпов.

Проте, запевнив депутат, такими діями Микола Романюк перевищив свої повноваження, адже, відповідно до закону, рішення про звернення до суду про обмеження мирного зібрання може прийняти місцева рада або (та) виконком. Отже, Романюк діяв протиправно, порушуючи вимоги Конституції України та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Тому Осіпов у вівторок, 15 вересня, подав заяву до прокуратури міста щодо порушення міським головою законодавства (ст. 340 Кримінального кодексу України (Незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій). У випадку відмови у заяві депутат звертатиметься до суду. 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі