Відключення гарячої води: борги чи економія

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

На ДКП «Луцьктепло» досі не відновили газопостачання. Попри заяви волинських чиновників, підприємство не врегулювало спір з НАК «Нафтогазом».

Традиційно старт опалювального сезону розпочинається 15 жовтня. Уже середина вересня, до 15 жовтня – місяць, але на підприємство, яке надає тепло в домівки лучан, досі не почали постачати газ, повідомляє інформаційне агентство «Волинські новини».

У травні цього року лучанам відключили гарячу воду. З’ясувалося, що НАК «Нафтогаз» припинив газопостачання ДКП «Луцьктепло» за значні борги. Виявилося й те, що в міській раді про це чудово знали, але повідомили про відключення уже пост-фактум. А ось вину за припинення газопостачання поклали на самих лучан, мовляв, містяни боргують підприємству чималі суми, а гаряча вода не з’явиться у місті, поки лучани не розрахуються.

Лучани за цей час вже пережили не одну обіцянку міської влади про відновлення подачі гарячої води в їх домівки. Так, приміром, міський голова Микола Романюк обіцяв, що «Луцьктепло» відновить роботу наприкінці серпня. Та згодом з’ясувалося: НАК «Нафтогаз» не вмикає газ у Луцьку категорично.

Чергова заява про відновлення газопостачання на ДКП «Луцьктепло» пролунала минулого тижня вже на обласному рівні. Голова ОДА Володимир Гунчик під час засідання антикризового енергетичного штабу заявив, що ПАТ «Волиньгаз» має подати «Луцьктеплу» блакитне паливо вже до кінця дня (протокольне доручення він озвучив 11 вересня).

Та на ДКП «Луцьтепло» тільки знизують плечима: договір на газопостачання укладений між підприємством та НАК «Нафотогаз». ПАТ «Волиньгаз» до проблем на підприємстві та його відключення не має жодного стосунку.

Відтак, газ на підприємство так і не подали, зазначила заступник директора ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна. На ДКП лише попросили очільника «Волиньгазу» посприяти у вирішенні питань з НАК «Нафтогазом».

Зрештою, якщо газопостачання на «Луцьктепло» не відновлять, у Луцьку не лише гарячої води не буде, а й тепла. Але, вважають на підприємстві, уряд на це вже не зважиться.

Тим паче, запевнила Валентина Малютіна, з-поміж боржників Волинська область не є лідером.

Отож, газ «Луцьктеплу», ймовірно, не вмикають не через несплату боргів, а з інших причин. Не виключено, що блакитне паливо просто економлять, побоюючись, що запасів газу може не вистачити на опалювальний сезон.

Натомість, міські мережі потрібно підготувати до зими. Зауважимо, під час чергової сесії міської ради, депутати виділили на ці заходи підприємству мільйон гривень. Причому, що в міської ради просили мінімум два, а то й три мільйони.

На підприємстві переконують: поки що цих грошей на мінімальний комплекс заходів вистачає. Але що буде далі – прогнозувати не беруться.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі