Влада наживається на війні, – Ігор Палиця

Влада наживається на війні, – Ігор Палиця
  1. Новина відноситься до:

В «Українському об’єднанні патріотів – УКРОП» упевнені, що керівництво держави наживається на війні і саме тому не зацікавлене у її закінченні.

Про це йшлося 12 вересня під час всеукраїнського з’їзду УКРОПу в Києві.

На думку Ігоря Палиці, члена політради партії, влада не виконала основних вимог Майдану, бо це б позбавило її можливостей безроздільно правити країною.

«У мене дежавю лютого 2014-го року. Народ хоче парламентсько-президентської форми правління, народ хоче імпічменту Президента та імплементацію Римського статуту, який дозволить покарати тих, хто розв’язав війну. Це три вимоги Майдану. На сьогодні жодна з них не виконана, бо їх виконання виб’є з-під влади стілець, на якому вона сидить», – зауважив політик.

Також Палиця певен, що влада приховує точну кількість загиблих в зоні АТО: «Ніхто в Україні точно не знає, крім Адміністрації Президента, скільки наших героїв загинули в зоні АТО. Я хочу, щоб люди, які сьогодні відправляють наших найкращих патріотів на смерть, відповідали за свої злочини в Гаазі».

Окрім того, Ігор Палиця додав, що влада наживається на війні. За його словами, у зоні АТО процвітає контрабанда, триває розкрадання військового бюджету, чиновники заробляють на «Укроборонпромі».

«Усе це не дає владі закінчити війну. Поки солдати воюють і думають, як вони будуть жити, коли повернуться, ця влада думає, як вкрасти, і кого зробити винним», – зазначив він.

Під час з’їзду також йшлося про те, що політика Президента працює на користь Путіна. А от Блок Петра Порошенка й «Опозиційний блок» ведуть переговори про розподіл округів на місцевих виборах. Стало відомо і те, що чинна влада шукає приводів закрити канал «1+1».

«За те, що канал «1+1» дозволяє собі говорити правду, як він робив це завжди, Адміністрація Президента дала команду знайти причину забрати у каналу ліцензію», – сказав Палиця.

Ігор Палиця нагадав, що у 2014 році під час Революції Гідності лише два канали показували правду – «1+1» і «5 канал».

«Показувати правду – це політика «1+1», тому що така політика у господарів і акціонерів каналу. Акціонери навіть якби захотіли, не змогли би поміняти політику журналістів, тому що журналісти на «1+1» незалежні. І Коломойському іноді доводиться з ними дискусувати по три-чотири години, щоб довести їм свою позицію», – заявив Ігор Палиця.

Що ж стосується «5 каналу», яким володіє Президент, то він демонстрував правду, зі слів Ігоря Палиці, тому що Порошенко хотів прийти до влади.

Ігор Палиця також наголосив, що сьогодні влада намагається монополізувати ефірний та медіа-простір, тому небезпека стоїть над багатьма незалежними ЗМІ.

«Сьогодні відбувається узурпація влади не тільки у вигляді «боротьби з олігархами», сьогодні відбувається боротьба за монополізацію ефірного простору. Темники Медведчука навіть поряд не стояли з тими темниками, які сьогодні роздає Адміністрація Президента», – наголосив він.

Під час з’їзду УКРОПу Ігор Палиця також висловив думку, що позиція українського Президента в питанні продажу його бізнесу не має нічого спільного з патріотизмом.

«Мене журналісти запитували як бізнесмена, чому, на мою думку, Президент не продає свій бізнес? Я відповів, що це не питання бізнесу, а питання патріотизму. Він платить податки країні-агресору, яка веде проти нас війну», – констатував Палиця.

Він також додав, що у Порошенка, на відміну від, приміром, Ігоря Коломойського, «влада» Криму не поспішала конфісковувати майно. «У перший же день в незаконно анексованому Криму у Коломойського конфіскували майно, а у Порошенка – ні. Найголовніший олігарх нашої країни – президент», – зазначив політик.

«Сьогодні Путіну нічого не треба робити, йому не треба військового конфлікту. Ми самі себе доведемо до краху. Ми сьогодні вбиваємо ідею добровольчого руху, добровольчих батальйонів, які першими пішли на Донбас захищати нашу державу. У нас сьогодні рівень корупції досягнув надзвичайних висот. Зараз державна політика Адміністрації Президента та уряду робить те, що на руку Путіну», – підкреслив Палиця.

«Я не згоден, що нам потрібно чекати три-п’ять років поки Росія «загнеться», а Путін помре. Я не хочу, щоб за рахунок України США та Європа домоглися розпаду Росії. Безумовно, потрібно, щоб режим Путіна пішов. Безумовно, ми маємо перемогти. Але чому за наш рахунок? Чому ми маємо чекати? Поки режим Путіна впаде, наша сьогоднішня влада сама доведе Україну до краху», – резюмував член політради УКРОПу.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі