Черче: дитяча веломандрівка у храми та монастирі

Джерело: Район.Камінь-Каширський

Учні недільної школи Свято-Георгіївського храму села Черче здійснили веломандрівку, під час якої відвідали Свято-Стрітенський Михнівський жіночий монастир та Миколаївський чоловічий монастир у Мильцях.
Подорож, що тривала два дні, організував місцевий священик Віктор Базюк, який теж на велосипеді супроводжував підлітків. У поїздку вирушили діти зі старшої вікової групи: Ірина Лесик, Ольга Мамонтова, Олена Геліч, Вікторія Романюк, Ольга Дрейчан, Владислав Кацевич, Андрій Федчик, Петро Шевчик, Сергій Ферчук, Валентин Хлистік та Богдан Лівчук.
«У перший день експедиції по дорозі до Михнівського монастиря ми завітали у храми сіл Острівок, Мельники-Мостище, Мостище та Бузаки», - розповідає учениця недільної школи Тетяна Ковч.
Діти спробували відчути, як жити у монастирі.
“Там лишилися на ночівлю, - продовжує дівчина. - Ходили на вечірню та ранкову літургії, а у вільний час допомагали черницям по господарству”.
Слідом за Михнівкою (вулицею села Дубровиця, де знаходиться монастир) вирушили у село Мильці Старовижівського району, де учням організували екскурсію по території Миколаївського монастиря.
"Як і будь-яке святе місце монастир справив хороше враження, - додає Тетяна. - Особливої поваги заслуговують його мешканці. Ті, хто відмовився від звичного способу життя, заради служіння Богові. Такі люди заслуговують на вічне життя”.
Шлях, що подолали юні паломники за 2 дні становив близько 85 кілометрів. На своїй сторінці у Facebook місцевий священик поділився фотографіями з мандрівки.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі