Старий Чорторийськ залишиться зі старою назвою

Джерело: Волинські Новини

Депутати зняли з розгляду питання про перейменування одного з сіл на Волині, мотивуючи це тим, що це ліпше вирішити самим жителям села.

Про це йшлося під час позачергової 14-ї сесії Волинської облради.

Одним з проектів рішень депутатам запропонували підтримати ініціативу громадян села Старий Чорторийськ Маневицького району щодо перейменування села на Чарторийськ.

Депутат Людмила Кирда зазначила, що у висновку Українського інституту національної пам’яті йдеться про те, що стара назва не має жодних пересторог, не підпадає під необхідність перейменування.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик зауважив, що перейменування лише додасть клопотів, в тому числі – матеріальних, громаді. Мовляв, триває об’єднання сіл в ОТГ, а громаді доведеться зіткнутись з додатковими труднощами в зв’язку з перейменуванням.

«В нас гроші зайві є?!» – заявив Володимир Гунчик.

Цю думку підтримав Голова Волинської облради Ігор Палиця, який зазначив, що жителям села варто підготувати два проекти звернення до Верховної Ради, і який знайде більше підтримки серед людей, той і приймуть. Адже громада села досі не може зійтись на думці, яка назва – правильніша і краща.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі