Об'єднані Арабські Емірати хочуть завезти на свою територію айсберги

Джерело: Коментарі

Об'єднані Арабські Емірати оголосили про намір буксирувати до своїх берегів айсберги, що відколюються від крижаного панцира Антарктиди, для зрошення пустелі і залучення туристів.

Пропозиція надійшла від еміратської консалтингової компанії National Advisory Bureau Limited. Айсберги з Антарктиди можуть стати новим джерелом прісної води для регіону. Крім того, доставка айсбергів до берегів ОАЕ викличе значні зміни клімату в регіоні, оскільки айсберги охолодять навколишнє повітря.

Країни регіону можуть розраховувати, що дощі підуть набагато частіше, причому протягом усього року.

Проект «Айсберги для ОАЕ» є складовою частиною планів з перетворення пустелі в країні. На зміну піскам в ОАЕ прийдуть сади і з'явиться річка Халіфа, для чого стік річок Пакистану, що впадають в Аравійське море, укладуть в трубопровід, який по морському дну прокладуть в ОАЕ.

Компанія National Advisory Bureau Limited вбачає значний туристичний потенціал в пропозиції з доставки айсбергів. Під час буксирування айсберги почнуть танути, і в Аравійське море потрапить прісна вода, що зменшить її солоність і дозволить відновити екологічний баланс та біологічне різноманіття. Цей баланс порушений, оскільки опріснювальні установки в регіоні спускають в море воду з підвищеним вмістом солі.

Крижаний покрив Антарктиди є найбільшим на планеті і містить близько 30 млн. куб. км замерзлої прісної води. Середній за розмірами айсберг містить приблизно 76 млрд. літрів прісної води.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі