«UA:Перший» презентував документальну стрічку «Хрест перший. Блокпост під Волновахою»

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини

Телеканал «UA:Перший» до третьої річниці трагедії під Волновахою презентував документальну стрічку «Хрест перший. Блокпост під Волновахою».

«Коли емоції вже зарубцьовані, а непроста історія подій на 10-му блокпосту до сьогоднішніх днів до кінця не почута – саме час говорити. Говорити прямо і щиро, не проклинаючи й не каючись, спокійно і врівноважено, відтворюючи в пам’яті кожен спогад мерехтливими кадрами хроніки весни 2014-го, коли все тільки починалося...», – йдеться в анотації до фільму, головними героями якого стали волинянин з 51 ОМБР.

Нагадаємо, що внаслідок трагедії під Волновахою загинули 18 військових.

Бойовики ДНР увірвалися в табір під ранок на джипах і двох інкасаторських бусиках. Без розбору почали гатити по наметах, машинах із автоматів, протитанкових гранатометів, мінометів, ПЗРК. Це була ніби демонстрація сили, переваги у зброї і вміннях воювати. Один снаряд поцілив у бойову машину наших військових, здетонував боєкомплект.

Військові експерти причиною значних втрат назвали «низький рівень бойової і тактичної підготовки, відсутність розвідки місцевості, відсутність бойової охорони, некомпетентність керівництва». Згідно з повідомленням Міністерства оборони України, сепаратисти мали на меті прорвати кільце сил АТО, однак українським військовим вдалося відбити атаку та втримати контроль над блокпостом.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі