Символ єднання поколінь відкрили у Ратнівському районі. ФОТО

  1. Новина відноситься до:

Пам’ятник воїнам-інтернаціоналістам та учасникам АТО нещодавно урочисто відкрили в селищі Заболоття Ратнівського району. Цей меморіал поєднав у собі дві скорботні події: війну в Афганістані та війну на Сході України.

Пам’ятний знак став символом єднання поколінь, які в двох різних війнах самовіддано виконували свій громадянський обов’язок. Адже, сьогодні, надважливо об’єднуватись та разом йти до перемоги, як це роблять воїни-афганці та учасники війни на Сході нашої держави. Відомо, що на війні в Україні загинуло близько двохсот ветеранів Афганістану, які мужньо стояли на варті безпеки країни, інформують у прес-службі "Варти порядку".

На урочистостях були присутні голова Заболоттівської об’єднаної територіальної громади Валерій Свіржевський, представники обласної спілки ветеранів Афганістану Микола Оніщук та Омелян Баранецький, голова Ратнівської районної організації Української спілки ветеранів Афганістану Сергій Філіпчук, голова первинної спілки ветеранів Афганістану селища Заболоття Іван Білітюк, персонал відділу прикордонної служби «Тур» Луцького прикордонного загону, родичі загиблих учасників АТО – Леоніда Луцика та Василя Білітюка, представники громадськості, учні, молодь.

З вітальним словом звернувся до присутніх Валерій Свіржевський, висловив слова вдячності всім хто прийшов на відкриття та долучився до встановлення пам’ятного знаку.

Його зведення стало можливим завдяки наполегливій співпраці та за сприяння Фонду Ігоря Палиці«Тільки разом», голови обласної організації ветеранів Афганістану Григорія Павловича та голови Заболоттівської ОТГ – Валерія Свіржевського,

Під час урочистостей медаль УСВА «За звитягу» отримали воїни-афганці Володимир КоцюбаВасиль Головій, Валерій Макаревич та Іван Білітюк.

На завершення жителі Ратнівського району вшанували учасників воєн хвилиною мовчання та під музичний супровід оркестру урочисто відкрили пам’ятник, поклавши до нього вінки та живі квіти.

Священнослужитель місцевої церкви отець Микола провів панахиду за загиблими воїнами та освятив меморіал. Даний пам’ятник повинен стати символом честі, хоробрості й пам’яті про тих воїнів, які відійшли у безсмертя. Адже, пам’ять про героїв повинна жити в поколіннях.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі