Волонтери центру «Серце патріота» повезли на передову чергову допомогу

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Черговий транш допомоги у зону АТО відправляють сьогодні, 10 вересня, волонтери центру «Серце патріота».

Так, волонтерський центр «Серце патріота» працює з початку ведення військових дій на території України. Його активісти передають бійцям продукти харчування, засоби особистої гігієни, таблетки для очищення води, медикаменти, одяг, взуття, обмундирування, запчастини до спецтехніки, а також адресно доставляють посилки від рідних та близьких, повідомляє інформаційне агентство «Волинські новини».

За увесь період функціонування організації бійцям, які виконують завдання у зоні АТО, доставили: 5 автомобілів підвищеної прохідності УАЗ; 200 комплектів форми; 200 пар берців; 400 пар гумових чобіт; 20 бронижилетів; 100 пар тактичних окулярів; 100 дощовиків; 300 комбінезонів; 1000 футболок; 500 головних уборів (шапки, кепки); 200 флісових светрів; 300 комплектів термобілизни; 15 000 пар шкарпеток; одяг чоловічий в асортименті - 3000 штук; спальники - 100 штук; буржуйки - 50 штук; гума до автомобілів - 30 комплектів; запчастини до автомобілів на суму 70 000 гривень; навігації, рації — 10 комплектів; генератори - 5 штук, одноразовий посуд – 30 000 штук; плівка - 2000 метрів; інструменти для ремонту автомобілів та побутові інструменти на суму 30 000 гривень, будівельні матеріали на суму 30 000 гривень; побутова техніка - 25 одиниць; дрова, торфобрикети - 20 тон, бензопили - б штук; 300 метрів електричного кабелю; продукти харчування - 150 тонн; домашня випічка - 3 тони; вареники - 1,5 тон; вода питна -10 тон; медичне обладнання та медикаменти на суму 110 000 гривень; засоби особистої гігієни - 3 тони; рушники - 300 штук; прапори України -150 штук; прапор України (2,5 * 3,5м).

Також волонтери «Серця патріотів» доставили 300 адресних посилок бійцям АТО, передали 19 000 гривень на лікування поранених та доставили шістьох загиблих у зоні бойових дій.

Допомогу бійцям АТО надавали підприємці: Олександр ЗахарчукКузняк АндрійІгор Черницький,Микола БарабашЮрій МорозюкВолодимир Дейна, громада села Прилуцьке Ківерцівського району, педагогічний, батьківський та учнівські колективи Луцької ЗОШ №11, Волинська обласна регіональна парторганізація політичної партії «Українське об’єднання патріотів - УКРОП» та інші небайдужі.

Зі слів керівника волонтерського центру «Серце патріота» Сергія Балицького, який їхатиме у зону АТО вже 40-ий раз, цього разу допомогу розподілили на декілька відряджень.

Разом з ним у поїздку вирушає і волонтер «Серця патріота» Сергій Добродомов.

«Що це означає? Розпочинаємо з Черкаського полігону, далі їдемо до прикордонників, в Дніпропетровську лікарню, куди веземо усе найсмачніше - солодощі, шоколадку, ковбаси, й назад будемо повертатися через Краматорськ. Загалом, серед бійців, яким веземо допомогу, – 50-70% волинян (в залежності від локації)», - зазначив пан Балицький.

Він зауважив, що допомогу для українських захисників волонтери збирають, залучаючи підприємців, активних людей, небайдужих, які вболівають за рідну державу.

«Звісно, в силу того, що люди втомились від війни, з часом це вдається робити все важче. Серед населення є різні настрої, але ми намагаємось пояснити людям, що цілісність країни захищають їхні батьки і сини», - зізнався чоловік.

Тож, з сьогоднішньою «передачею» військові отримають колеса до позашляховика «Нива», бойлер, аби можна було без проблем прийняти гігієнічні процедури, продукти харчування, а також дві адресні посилки - у Новочерскаськ та Дніпропетровськ.

Варто зазначити, що усі адресні посилки волонтери доукомплектовують власними подарунками, зокрема цукерками. На думку Сергія, ситуація з забезпеченням військових за останніх півроку змінилась у кращу сторону:

«Але хіба ж є щось погане у тому, що гріє серце бійцеві – домашня випічка, вареники, листи, малюнки. Виходить такий собі «маленький дім» на полі бою», - резюмував він.

Як пояснив голова Волинської регіональної парторганізації політичної партії «Українське об’єднання патріотів - УКРОП» Вячеслав Рубльов, важливою складовою таких передач є шини до автівок, які безпосередньо на передовій є «предметом №1».

Зокрема, минулого разу завдяки організації у «нове взуття» вдалось «одягнути» два позашляховики прикордонників:

«Завдяки цьому вони можуть вільно пересуватися по лінії кордону в зоні АТО й таким чином попереджати проникнення на українські території терористичних угруповань ворога. Шини передаємо й сьогодні. Окрім цього, важливим є забезпечення бійців маскувальними сітками, що допомагають захищати стратегічно важливі об’єкти. Бо не секрет, що на наші території часто проникають ворожі безпілотники. Ще одним важливим моментом є одноразовий посуд, адже не завжди у військових є час його мити. Цього разу до наших захисників «їде» 2000 комплектів одноразового посуду», - зауважив очільник «УКРОПу».

Зауважимо, за час роботи волонтери «Серця патріота» здійснили у зону бойових дій АТО 84 відрядження.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі