Новини минулого: 6 травня

Новини минулого: 6 травня
  1. Новина відноситься до:

«Український голос», 7 травня 1942 року

Скасування польської мови в школах. На підставі розпорядження п. Ге бітскомісара в Луцьку в усіх початкових школах та на курсах у Луцькій окрузі негайно припиняється навчання в польській мові. В усіх випадках, де досі було дозволено вести навчання в польській мові, впроваджується навчання лише в українській мові, а де було дозволено вивчати польську мову, як окремий предмет, касується навчання цього предмету.

Відкриття дитячого садка в Костополі. У Костополі відбулося відкриття дитячого садка, на якому зібралося багато гостей та дітей дошкільного віку. Костопільському гебітскомісару, який був також присутній на святі, маленька дівчинка передала символічний ключ. Гебітскомісар прийняв той ключ та передав його голові Жіночої Служби України в Костополі з просьбою доброї опіки над дітьми, з яких має вирости нове свідоме українське покоління. Він запевнив, шо зі свойого боку садкові подасть всяку допомогу. Свято прикрашували дитячі співи і декламації. Наприкінці гебітскомісар роздав дітям подарунки, з чого всі дуже тішилися.

Трійнята на Рівенщині. В селі Великі Омеляни Рівенеького району українська селянка Хиванія Скороход народила трійнят – трьох хлопців. Діти здорові й добре ростуть.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі