Лучани асоціюють батьківські збори зі збором коштів

  1. Новина відноситься до:

Переважна частина батьків дітей луцьких ДНЗ – 87% – асоціюють батьківські збори з необхідністю «скидатися» грошима на якісь потреби.

Про це йшлося 10 вересня під час зустрічі завідувачів дошкільних навчальних закладів міста із представниками з питань освіти, культури та мови Луцької міськради. 

Зустріч відбулася у рамках проекту Волинського Інституту Права «Забезпечення прозорості, підзвітності та запобігання проявам корупції в дошкільних навчальних закладах м. Луцька», що підтримується програмною ініціативою «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження».

Як розповів президент Волинського Інституту Підтримки та розвитку Громадських ініціатив Петро Лавренюк, 87 % опитаних батьків асоціюють батьківські збори з необхідністю «скидатися» грошима на якісь потреби. Натомість він вважає, що повинно бути не так. Батьківські збори, на його думку, є важливим способом громадської комунікації між закладами та батьками.

Начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк зазначив, що існують певні механізми взаємодії між ДНЗ міста та комісією міськради. Проте важливого результату також досягли, ухваливши рішення створити в садочках благодійні кошти, щоб «узаконити» батьківські кошти, які виділяють для потреб садочків. 
 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі