У обасній раді презентували виставку художника-графіка Євгена Понагайбо

Джерело: сайт Волинської обласної ради
  1. Новина відноситься до:

В приміщенні обласної ради 4 тарвня відбулося відкриття персональної виставки художника-графіка з Луцька Євгена Понагайби.

У фойє перед сесійним залом, який митці вже давно називають художньої галереєю обласної ради, презентовано понад 60 робіт автора, виконаних в різних техніках.  Автор каже, що своїм мистецтвом хоче навчити людей бачити прекрасне у звичайному і повсякденному. "Насправді Україна - прекрасна. Тут дуже багато хороших куточків. Але, якщо добре придивитися, то ви побачите красиве навіть у буденному, сірому... Хочеться, щоб люди, дивлячись на ці картини, ставали добрішими і відкритішими один до одного", - міркує художник.

Ідея причепурити сірі облрадівські стіни творами мистецтва належить голові регіонального осередку Українського центру культури Геннадію Сарапіну. Нагадаємо, в облраді відбулося вже кілька виставок художників з різних регіонів Волині. "Моя мрія -- розбудити  в людей бажання збагатити свій побут творами живопису. Кажуть, що зараз мода на голі стіни, а мені хочеться, щоб повернулася мода на мистецтво", - зауважив організатор  імпрези пан Сарапін.

"Сірості в нашому житті вистачає, тому мене дуже тішить, що ідея Геннадія Сарапіна вже стала традицією-- продовжив думку  митців перший заступник голови облради Олександр Пирожик.

Начальник відділу культури та мистецтва управління культури Волинської ОДА Марія Назаревич подякувала пану Сарапіну за ідеї та ентузіазм, а художнику Євгену Понагайбі за його роботи, зауваживши: "Ви дуже тонко відчуваєте красу і вдало вмієте передати її на полотні".

Євгена Понагайбу із такою визначальною подією також привітали його друзі-митці та дружина.

Виставка художника експонуватиметься в стінах обласної ради упродовж кількох місяців.

 

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі