У Луцьку покажуть документальну стрічку про кіборга

  1. Новина відноситься до:

У Луцьку покажуть документальний фільм про життя пластуна-кіборга - Євгена Подолянчука на псевдо «Скаут», який загинув 14 вересня минулого року, стримуючи ворогів в районі Донецького аеропорту.

Прем’єра відбудеться 14 вересня у кінокомплексі «Adrenalin», повідомляють організатори.

Ще будучи юнаком Євген захоплювався військовою справою, був учасником всеукраїнського військового пластового табору «Легіон», а згодом обрав для себе професію військовика. Став розвідником у складі 3-го окремого полку спецпризначення, а з початком проведення АТО відправився на Схід для оборони територіальної цілісності України. 14 вересня, під час одного із зіткнень з бойовиками терористичних угрупувань в районі Донецького аеропорту, Євген отримав осколкове поранення в голову, від якого загинув дорогою в госпіталь.

Для того, щоб вшанувати пам’ять кіборга, друзі хлопця зняли документальний фільм про його життя. У фільмі розповідається про юні роки Євгена та його доросле життя, як спецпризначенця. За їхніми словами, Євген не служив в армії, він нею жив. І віддав своє життя за Незалежну України.

Невдовзі річниця з дня загибелі Героя. Схожі кінопокази відбудуться на багатьох центральних площах українських міст. А на рідній Черкащині відбудеться відкриття пам’ятника Євгену Подолянчуку.

Подію організовує луцький осередок «Пласту» - Національної скаутської організації України, членом якої був Євген Подолянчук.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі