Новини минулого: 4 травня

Новини минулого: 4 травня
  1. Новина відноситься до:

«Волинське слово», 8 травня 1938 року

Свято 3 травня в Луцьку. День 3 травня пройшов у Луцьку, як і по всій Волині, дуже урочисто. У цей день відправлено було по святинях усіх визнань молебні.

У Луцькому кафедральному соборі відправив молебень владика Полікарп, Єпископ Луцький у сослуженні міського духовенства. На закінчення молебня відспівано було «Boże, coś Polskę». У церкві Чесного Хреста в Луцьку надзвичай урочисто відправив молебень протопресвітер П. Пащевський у присутності представників українського громадянства на чолі з головою Української Парламентарної Репрезентації Волині послом С. Тимошенком.

Михайло Коцюбинський. 25 квітня б. р. минуло 25 років від дня смерти М. Коцюбинського, укр. письменника європейського масштабу. Тематика, художня її обробка, глибока психологія дієвих осіб – все це свідчило про своєрідний літературний талант і поставило його на чолове місце в нашому красному письменстві. До найкращих його творів належать: «Фата Моргана», «Тіні забутих предків», «Сміх», «Інтермеццо», «Сон», «На острові» тощо.

Будова пристані ЛМК. Ліга Морська й Колоніяльна будує в Луцьку пристань над Стиром. Викінчену в червні пристань буде віддано до вжитку членів ЛМК.

С. Купичів. 25 квітня драматична секція Просвітянської Хати в Туличові відіграла в Купичові «Козак Сербин» – драму в 5 діях Тобілевича. П’єсу  було відіграно дуже добре. Треба дякувати за працю п. Антонові Вільчинському, який режисував цю драму, а також молодому диригентові Якові Антонюкові, що підготовив для п’єси кілька пісень уміло. Щасти, Боже, й до подальшої праці.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі