Що очікують від виборчої кампанії на Волині

  1. Новина відноситься до:

Представники Громадянської мережі ОПОРА на Волині розповіли, як будуть слідкувати за виборчою кампанію до місцевих рад у області, що очікують від виборчої кампанії та як перешкоджатимуть порушенням.

Про це йшлося під час прес-конференції 10 вересня.

Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області Людмила Хомич розповіла, що нині на Волині є 80 депутатів обласної ради, 832 депутати районних рад, 354 депутати міських рад та 6396 депутатів сільських та селищних рад. Але загальна кількість депутатських мандатів у радах після виборів 25 жовтня зміниться: в обласній раді буде 64 депутати, у районних ‒ 534, у міських ‒ 316, в сільських та селищних ‒ 5102 депутати.

«Згідно із новим законом про місцеві вибори, введено гендерну квоту ‒ 30%, вибори у два тури – для міст із населенням понад 90 тисяч. Під час цих виборів не усі отримають право голосувати: військовослужбовці та внутрішньо переміщені особи не голосуватимуть», – наголосила Людмила Хомич.

Координатор розповіла, що у області працюватимуть сім спостерігачів від Громадської мережі ОПОРА.

«Спостерігачі слідкуватимуть за виборчою агітацією кандидатів, аналізуватимуть їхні програми та стежитимуть, аби не було зловживань. У день голосування вони моніторитимуть виборчий процес уже на дільницях», – наголосила Хомич.

Представниця ОПОРИ додала, що вибори до місцевих рад будуть непростими, адже люди звикли голосувати за конкретні особистості, тепер треба буде обирати спочатку партію.

«Виграє той, хто поєднає власне ім’я із ім’ям партії», – наголосила Хомич.

Що стосується очікувань від виборів, то координатор наголошує, що можливо збільшиться вплив адмінресурсу й технологій підкупу, а також можна буде очікувати штучне нарощування явки виборців.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі