Євросоюз профінансує відновлення історичних пам’яток Луцька

Джерело: Громадське. Волинь
  1. Новина відноситься до:

У Луцьку запустили спільний проект з Європейський союзом щодо урбаністичних стратегій розвитку міста. Його мета – відновлення історичних пам’яток.

Про це повідомив начальник відділу охорони культурної спадщини управління Луцької міськради Петро Троневич, інформує «Громадське.Волинь».

За словами Троневича, цей проект є дуже важливим для Луцька, адже допоможе відновити деякі історичні пам’ятки міста. Він розрахований на три роки, протягом яких спеціальна комісія разом із міською владою та громадою розроблятимуть проекти розвитку міста.

«Проект називається «Comus».  Розшифровується: «Урбаністичні стратегії в історичних містах скеровані громадою». Він є важливим для середніх та малих історичних міст, які економічно занепалі і багаті на історичну спадщину», – зазначив він.

«Ми з допомогою спеціалістів з Євросоюзу зможемо реалізувати свої задуми. Ну, і, звичайно, з допомогою європейських коштів. Ще той проект важливий тому, що він ставить за мету – поєднати в цьому прагненні бажання оживити та відновити старе місто зусиллями міськради, фахівців і громади. Цей проект є підготовчий і не передбачає великих коштів. На Луцьк припаде приблизно сто тисяч євро», – заявив Троневич.

Відтак, у Луцьку мають визначитися, в якому напрямку і з якими об’єктами треба працювати.

«Ми маємо розробити проектну документацію. Коли це все буде зроблено, тоді вже з допомогою представників ради Європи та Євросоюзу ми будемо шукати інвесторів на реалізацію цих проектів», – додав Петро Троневич.

Нагадаємо, Луцьк став пілотним містом програми Ради Європи та ЄС COMUS або «Урбаністичні стратегії в історичних містах, скеровані громадами» та «Інтеркультурні міста».

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі