У Луцьку громаді повернули землю вартістю 300 тисяч гривень

Джерело: Прокуратура Волинської області
  1. Новина відноситься до:

Громаді міста повернули земельну ділянку на вулиці Космонавтів біля парку 900-річчя Луцька, яку раніше передали у приватні руки.

У листопаді минулого року прокуратура Луцька провела перевірку щодо порушень вимог земельного законодавства під час передачі у 2001 році у власність громадян земельних ділянок площею близько 1 га біля парку, повідомляє прес-служба відомства.

З'ясувалося, що попри те, що рішення виконкому Луцької міської ради про надання у власність громадянам цих земельних ділянок було визнане незаконним і скасоване Луцьким міськрайонним судом ще навесні 2002 року, розпорядженням міського голови у 2009 році, з посиланням на скасоване судом рішення виконкому, земельним ділянкам присвоїли поштові номери, а їхнім «власникам» видали державні акти про право власності на землю.

Відтак, прокурор Луцька звернувся до суду, аби визнати недійсними державні акти про право власності, скасувати їх державну реєстрацію й повернути землю у власність громади.

Нині на виконання рішення суду одна земельна ділянка вартістю 300 тисяч гривень уже зареєстрована за територіальною громадою міста.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі