Луцькому ОСББ дали два мільйони гривень кредиту

  1. Новина відноситься до:

Вперше ОСББ отримало кредит на енергозберігаючі заходи на суму майже два мільйони гривень від Укргазбанку.

Будинок, у якому 173 квартири, знаходиться на вулиці Ніла Хасевича, 6, повідомляє Асоціація ОСББ.

Угоду про кредитування підписували директор Волинської обласної дирекції АБ «Укргазбанк» Едуард Зубчик і голова ОСББ «Явір 2011» Юлія Сабатюк. Супроводжував підписання угоди регіональний експерт з підтримки ОСББ щодо фінансових та організаційних питань (Міжнародної Фінансової Корпорації в Україні (IFC) Петро Лавринюк. 

Мешканці багатоповерхівки вже побачили, що встановлення індивідуального теплового пункту за чотири місяці минулого опалювального сезону дало економію в 100 тисяч гривень. Тому й дійшли згоди щодо можливості отримання кредиту на утеплення всього будинку сумою 1,9 млн. гривень, –  пояснює голова правління ОСББ «Явір 2011» Юлія Сабатюк.

Також пані Юлія зазначила, що приклад першого кредиту на ІТП довів ефективність енергозберігаючих заходів навіть без державної підтримки. А зараз, коли існують і місцева програма з відшкодування відсотків по кредиту, і державна програма відшкодування 40% тіла кредиту, брати кошти надзвичайно вигідно, повертати які ОСББ буде за рахунок зменшення витрат на опалення.  За таких умов – це навіть не кредит, а поворотні кошти.

Директор Волинської обласної дирекції АБ «Укргазбанк» Едуард Зубчик підкреслив, що зараз банком створені максимально комфортні умови для ОСББ: відсутні власні внески, забезпечення кредиту і страхування. Укргазбанк вже видав кредити для п’яти ОСББ у Волинській області і, очікується, що їх кількість буде зростати. При чому не тільки на Волині, а й у всій Україні.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі