У луцькій «Арт-кафедрі» творили «Мелодії весни»

23 лютого в Галереї сучасного мистецтва України "Арт-кафедра" відбувся майстер-клас художниці театру і живописця, педагога Галини Івашків. Двадцять п'ять учаcників майстер-класу створювали картини на тему "Мелодії весни" у техніці сухої пастелі.

Організували захід галерея "Арт-кафедра" спільно з Художнім музеєм міста Луцька, Луцькою дитячою художньою школою та Волинським обласним училищем культури і мистецтв ім. І. Стравінського.

Як розповіла Галина Івашків, у кожному творі має бути багатозначність,він має містити в собі, те, що у голові, душі, серці і вправній руці художника.

Тема майстер-класу обрана не випадково. Адже весна – найчуттєвіша пора року, сповнена світла, ніжності, буяння природи. Пробудження землі навесні надихає художника на створення воістину прекрасних творів.

Художниця описала кожен з періодів весни.

"Рання весна - це ніжність. Це ніби ангел, що йде босими ногами по душі. Згодом, земля народжує паростки, квіти,кольори. І, зрештою, травнева пора – пора буяння і шаленства", - розповідала мисткиня, надихаючи своїх учнів працювати уявою, переживаннями, відчуттями.

Протягом трьох годин під ліричні ноти класичної музики учасники майстер-класу створювали свою мелодію весни. У когось вона вийшла яскрава, в інших – ніжно пастельна і мрійлива, ще в інших – яскрава  і різнобарвна.

Як розповіли організатори, всі твори учасників майстер-класу можна побачити в арт-кафе "Стоп-кадр".

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі