Новини минулого: 22 лютого

  1. Новина відноситься до:

«Радянська Волинь», 22 лютого 1977.

23 мільйони неписьменних. ВАШІНГТОН. (ТАРС). «Національною ганьбою» називає американська громадськість дуже поширену неписьменність у провідній країні капіталістичного світу. Як повідомляє управління в питаннях освіти США, в Америці налічується 23 мільйони «функціонально неписьменних» дорослих людей. Цей термін означає, що вони не можуть читати досить добре, щоб справлятися навіть з мінімальними вимогами сучасного життя. У цьому плані, за даними управління, кожен восьмий школяр віком 17 років належить до цієї категорії неписьменних. Здебільшого це мешканці негритянських і пуерторіканських гетто, індіанських резервацій, діти бідноти. Двері хороших шкіл, як правило, наглухо закриті для американських учнів «другого сорту».

Нагороду вручено. ГОРОХІВ. (Влас. кор. «Радянської Волині»). Постановою бюро обкому Компартії України, виконкому обласної Ради депутатів трудящих, президії обласної ради професійних спілок, бюро обкому комсомолу Горохівський район визнано переможцем в обласному соціалістичному змаганні за досягнення найкращих показників у виконанні народногосподарських планів і соціалістичних зобов'язань 1976 року серед районів області.

Позавчора в районному будинку культури в урочистій обстановці другий секретар обкому партії О. П. Шваб вручив району диплом обкому Компартії України, виконкому обласної Ради депутатів трудящих, обласної ради профспілок і обкому ЛКСМ України.

Погода. Сьогодні в Луцьку та області, як повідомляє Волинське гідрометеорологічне бюро, буде хмарно з проясненнями, часом дощ. Вітер південно-західний 7-12 м/сек. Температура вдень 7-12 градусів тепла.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі