Життя біженців показали у танці

  1. Новина відноситься до:

У танцювальний перфоменс «В очікуванні невідомого» змогли зануритися лучани 3 вересня.

Вистава відбулася в Палаці культури міста. Загалом гастролі танцюристів заплановані у восьми містах Західної та Центральної України, а також у Молдові.

Проект «В очікуванні невідомого» – це танцювальний перформенс, який відбувається під керівництвом шведського хореографа Бенно Воорхам у співпраці з відомими танцюристами з України, Молдови та Грузії та з дітьми з табору для біженців (м. Тцеровані, Грузія).

Організатори мали на меті залучити дітей біженців до театрального мистецтва, розкрити перед ними виразні можливості людського тіла в контексті сучасної хореографії, та висвітлити проблем сімей біженців за допомогою театральних методик. 

Власне сам перфоменс поєднував як акторську майстерність, так і танцювальну і навіть мистецьку. Адже під час вистави художник прямо на сцені писав об’ємну картину.

«В очікуванні невідомо» – модерна постановка, тобто така, де немає чіткого сюжету чи однозначного розуміння глядачем. Тут кожен глядач міг пережити та тлумачити побачене відповідно до своєї чуттєвості, уяви, образності мислення. Через рухи, музику, діалоги та образотворче мистецтво актори показували внутрішні та зовнішні зміни, які доводиться пережити тому, хто волею долі отримав статус біженця. 

 

 

 

 

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Тетяна ГРІШИНА

Коментарі