Новини минулого: 10 лютого

  1. Новина відноситься до:

«Радянська Волинь», 10 лютого 1987.

Прибуття в Москву. 9 лютого в Москву на запрошення ЦК КПРС і Радянського уряду з офіційним дружнім візитом прибула партійно-урядова делегація Народної Демократичної Республіки Йемен на чолі з Генеральним секретарем ЦК Йєменської соціалістичної партії А. С Аль-Бейдом.

На аеродромі А. С. Аль-Бей-да членів делегації зустрічали член Політбюро ЦК КПРС, секретар ЦК КПРС Є. К. Лй-гачов, член ГІолітбюро ЦК КПРС, міністр закордонних справ СРСР Е. А. Шеварднадзе, секретар ЦК КПРС А. Ф. Добринін, інші офіційні особи. (ТАРС)

На орбіті - пілотований комплекс «МИР». 8 лютого 1987 року о 2 годині 28 хвилин московського часу здійснено стикування космічного корабля «Союз ТМ-2» з орбітальним комплексом «Мир» — «Прогресс-27». Після перевірки герметичності стикувального вузла космонавти Юрій Романенко і Олександр Лавейкін перейшли в приміщення станції.

Орбітальна наукова станція «Мир» функціонує в навколоземному космічному просторі з 20 лютого 1986 року. Екіпажем першої експедиції — Леонідом Кизимом і Володимиром Соловйовим було проведено всебічні випробування елементів конструкції, налагодження та настройку апаратури, дооснащення станції приладами та обладнанням.

На новому етапі експлуатації станції «Мир» передбачається створення постійно діючого орбітального пілотованого комплексу зі спеціалізованими модулями наукового й народногосподарського призначення. На борту комплексу товариші Романенко і Лавейкін мають виконати велику програму астрофізичних, геофізичних, технологічних, технічних і медико-біологічних досліджень та експериментів.

Лист на метеостанцію. «Я у захваті від вашої стійкості. Не дайте нікому збити вас з пантелику!». Такого за змістом листа одержала одна колумбійська метеостанція, яка методично, впродовж двох тижнів, обіцяла сонячну погоду у той час, коли безперервно йшли дощі.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі