У Луцьку відзначили річницю визволення міста в 1944

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини
  1. Новина відноситься до:

Із нагоди 73 річниці визволення Луцька від нацистських військ в місті відбулося урочисте зібрання. Так, на меморіальному комплексі «Вічна Слава» відбулася панахида та покладання квітів.

На початку заходу до присутніх звернувся Перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев. Він зауважив, що, як і в далекі часи, так і сьогодні продовжується боротьба за Батьківщину, та закликав усіх присутніх до хвилини мовчання.

«На жаль, сьогодні немає в живих жодного ветерана, військовослужбовця з тих, хто визволяв Луцьк від фашистів, однак пам'ять про них залишилася. Треб пам'ятати історію, минуле. Ніби в Луцьку немає війни, вона на сході, але 35 лучан загинули в ході АТО. Тому прошу всіх до хвилини мовчання, аби віддати пам'ять та шану усім загиблим воїнам»,- сказав Яковлев.

Наступним звернувся до присутніх представник духовенства, який закликав берегти в своїх серцях любов до ближніх та молитися, бо в кого правда з тим і Бог.

«Ніхто не забутий й ніщо не забуте. 73 роки тому Луцьк визволили від фашистських загарбників і сьогодні ми повинні пам'ятати про той подвиг. Адже хто не пам'ятає минулого – не вартий майбутнього. Низький уклін упавши воїнам, прошу всіх до спільної молитви», - закликав священик.

Після цього відбулася панахида та покладання квітів до пам’ятного знаку «Невідомому солдату» за участю представників влади, громадських організацій, галузевих підприємств, установ, ветеранів, учнівської молоді.

Під час панахиди розпочався дощ, потім почав йти мокрий сніг, за яким випав град. Присутні на заході зауважили, що мають враження, ніби "сама земля оплакує воїнів".

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі