Новини минулого: 20 січня

  1. Новина відноситься до:

«Радянська Волинь», 20 січня 1973.

Заради прибутку. Завод у французькому місті Кемперле скидає в води ріки Лаіти аміачні відходи виробництва. Підприємство належить паперовій компанії «Папетрі де Модюі», наполовину контрольованій американським капіталом. Тривалий час між дирекцією компанії і французькими властями ведуться переговори у справі про зараження навколишнього середовища. Компанія не погоджується на додаткові витрати для вжиття необхідних заходів по знешкодженню викидуваних продуктів. «Це надто дорого», — заявляють підприємці і погрожують закрити завод, викинувши робітників на вулицю. (ТАРС)

Спекулянтів покарано. Органи міліції затримали любительок легкої наживи — групу спекулянток з Луцька. Працівниці фабрики індивідуального пошиву і ремонту взуття Елеонора Мельникова і фірми «Одяг» Антоніна Сьомкіна, а також Любов Захарчук, Надія Погибенко, Олександра Пилюс везли в Млинівський район Ровенської області для перепродажу різні товари. Народний суд конфіскував вилучені речі в Мельникової, Захарчук, Погибенко і Пилюс, оштрафувавши кожну на ЗО карбованців. Проти Сьомкіної, яка везла 10 шапок, 14 дитячих рейтузів та інші товари, порушено кримінальну справу.

Дотанцювались... Не нам судити про мистецький хист балетмейстера Луцького міського будинку культури Давида Ковригару і художнього керівника ансамблю «Волинянка» Едуарда Шихмана. А от про негідну поведінку їх варто розповісти. 17 січня вони напились і в ресторані «Театральний» вчинили бійку. Обох було доставлено у витверезник. 27-річна Ніна Єпіфанова щойно повернулась з примусового лікування від алкоголізму. І відзначилась — її підібрали на вулиці в стані важкого сп'яніння. В п'яному стані були доставлені у витверезник працівник будуправління «Житлобуд-1» Михайло Мудрик, водій транспортно-експедиційної контори облспоживспілки Борис Поліщук, учень профтехучилища №2 Анатолій П'ятак. Випивохи і бешкетники заслуговують суворого громадського осуду. Тепер слово їх колективами.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі