Ліпші учні – стипендіати Фонду «Новий Луцьк»

Ліпші учні – стипендіати Фонду «Новий Луцьк»
  1. Новина відноситься до:

Найкращі учні луцьких шкіл стали стипендіатами Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк».

Вручення сертифікатів відбулося 2 вересня.

Стипендіями Фонд нагороджує талановиту молодь із 2012 року. За увесь цей час стипендіатами стали уже понад сто учнів міста, а цьогоріч сертифікати вручили 34-м ліпшим учням 9-11 класів.

 

 

За словами Ігоря Палиці, програма створена для того, аби талановиті учні, здобувши якісну освіту, поверталися назад до Луцька та розвивали його.

Стипендіати – переможці різноманітних конкурсів та всеукраїнських олімпіад. Протягом дев’яти місяців 2015-2016 навчального року вони будуть отримувати грошову винагороду у розмірі 500 гривень щомісяця.

Деякі із цих талановитих дітей отримують стипендії від Фонду уже не вперше. Наприклад, учениця Луцької гімназії №21 Соломія Фраселюк отримує відзнаку та стипендію уже другий рік поспіль.

 

«Ми дуже багато працювали, аби отримати ці винагороди, – каже Соломія. – Минулого року я витратила ці кошти на свої потреби, а цьогоріч з мамою вирішили відкласти їх на навчання. Такі заохочення дають учням можливість та бажання чогось досягати та ще більше працювати над собою».

Засновник Фонду «Новий Луцьк» Ігор Палиця наголосив, що у Луцьку є діти, які гарно вчаться й прагнуть здобувати знання. Тому їх треба підтримувати, аби вони відчували, що про них піклуються.

«Ми намагалися зробити так, аби у вас було відчуття, що ви можете уже самі заробляти гроші тим, що гарно навчаєтеся. Хтось проводить час на природі, хтось гуляє з друзями, а ви працюєте і приносите гроші додому», – розповів Ігор Палиця.

Він також додав, що навчання не закінчується червоними дипломами, золотими та срібними медалями.

 

«Навчання – це шлях до успішного майбутнього. Це те, що дасть змогу дівчаткам заробляти самим і в майбутньому не залежати від чоловіка, а хлопцям – гордитися своїм прізвищем. Ми не філантропи і не меценати, ми хочемо, щоб ви досягали успіху та піднімали наші виші», – наголосив Палиця.

Менеджер Фонду Оксана Демчук наголосила, що цьогоріч буде втілюватися уже нова стипендіальна програма для школярів, грошовий розмір якої буде більшим. Однак відбір буде жорсткіший, а умови складнішими.

 

 

 

 

 

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Галина ТЕРНОВА

Коментарі