Луцьким школам на поточні витрати виділять 2,5 мільйона

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини

На дрібний ремонт, інвентар, мийні засоби та решту поточних витрат освітнім закладам виділили 2,5 мільйона гривень на поточний рік.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови.

Від імені батьків піклувальної ради ЗОШ№ 24 до членів комісії звернувся Володимир Жуков та поцікавився, яку суму коштів передбачили на поточні витрати шкіл та садочків міста. Зокрема, йдеться про дрібні і середні аварійні ремонти, інвентар для навчального та виховного процесу, покупку, заправку, ремонт оргтехніки, закупівлю канцтоварів, мийні засоби тощо.

У відповідь директор департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова повідомила, що на всі заклади передбачили суму в 2,5 мільйона гривень на рік.

Нагадаємо, міський голова Микола Романюк наприкінці 15-ої сесії міськради 1 грудня закрив сесійне засідання «не зауваживши», що перед депутатами хочуть оголосити звернення представників піклувальної ради ЗОШ №24 щодо фінансування поточних потреб шкіл міста за кошти міського бюджету.

Зокрема, Володимир Жуков хотів повідомити про те, що протягом останніх двох десятиліть існування нашої держави в навчальних і дошкільних закладах набула поширення практика «добровільних батьківських внесків».

До слова, член фракції «УКРОП» у міській раді Борис Смаль у жовтні цього року звертався щодо фінансування поточних потреб закладів освіти в проекті бюджету на 2017 рік до міського голови. Тоді ж 300 тисяч гривень у міському бюджеті, за його пропозицією, передбачили на забезпечення дитсадків мийними засобами.
 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі