Більшість луцьких маршруток зобов’язані спинятися на кожній зупинці

Джерело: Комунальний патруль
  1. Новина відноситься до:

У Луцьку 70% маршруток їздить у  так званому звичайному режимі, що передбачає обов’язкове паркування на кожній зупинці без додаткового крику із салону.

А вже незабаром до цього зобов’яжуть і решту маршрутних таксі, повідомляє «Комунальний патруль».

Закон «Про автомобільний транспорт» визначає режими, в яких можуть працювати перевізники. Таких режимів є три: звичайний, експресний та режим маршрутного таксі.

Перевезення пасажирів у звичайному режимі руху передбачає дотримання усіх зупинок, що є на маршруті – незалежно від того, чи повідомляє пасажир про бажання залишити автобус, чи ні.

Перевезення в експресному режимі означає, що автобус може спинятися лише на 25% зупинок: яких саме, має бути прописано в паспорті маршруту.

І перевезення пасажирів у режимі маршрутного таксі передбачає дотримання розкладу руху, в якому визначається час відправлення автобусів із початкового та кінцевого пунктів маршруту. При цьому автобус має спинятися на вимогу пасажирів «на шляху прямування в місцях, де це не заборонено Правилами дорожнього руху».

Начальник управління транспорту та зв’язку Луцької міськради Анатолій Миронюк розповів, що 70% луцьких автобусів їздять у звичайному режимі, тобто мають спинятися на кожній зупинці, де є стаціонарна споруда чи відповідний знак.

«Ми поступово переводимо й інші автобуси в такий режим, – розповів чиновник. – Лишилося небагато автобусів, які курсують у режимі маршрутного таксі й мають право не спинятися на зупинках, якщо там немає пасажирів».

Під час проведення нових тендерів на міські перевезення чиновники зобов’язують перевізників переходити на звичайний режим.

«Цього року багато автобусів перевели. Зокрема, на маршрутах № 9, 24, 25, 28, 29. Наступний рік буде завершальним у цьому процесі. У першому кварталі буде багато тендерів на міські перевезення, і ми зобов’яжемо ще більше перевізників переходити на такий режим роботи», – зазначив Анатолій Миронюк.

Зі слів посадовця, до жовтня 2016 року всі міські автобуси будуть працювати у звичайному режимі, а відтак – спинятися на зупинках без зайвих нагадувань.
 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі