Волинська міліція отримала від Євросоюзу нові автомобілі

Джерело: УМВС України у Волинській області
  1. Новина відноситься до:

Передача автомобілів здійснюється у рамках проекту «Разом заради безпеки Люблінського воєводства і Волинської області» Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 року.

В офіційній церемонії передачі нових автомобілів взяли участь заступник Міністра внутрішніх справ України з питань європейської інтеграції Тігран Авакян, заступник Міністра внутрішніх справ Республіки Польща – Державний секретар Ґжеґож Карпінські, начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига, воєводський комендант поліції в Любліні надінспектор Даріуш Дзяло, та представники органів місцевої влади Волинської області й Люблінського воєводства. Урочистості відбулися 2 вересня на Замковій площі в Луцьку, повідомляє прес-служба УМВС України у Волинській області.

Спільний проект був відібраний для фінансування з фондів Євросоюзу ще у липні 2012 року в місті Варшава комісією Спільного моніторингового комітету Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна. Основна мета проекту – підвищення безпеки на польсько-українському кордоні та в прикордонній зоні.

У результаті здійснено закупівлю 38 автомобілів підвищеної прохідності «ISUZU D-Max» з необхідним спорядженням для волинської міліції та 42 – для люблінської поліції. Загальний кошторис проекту склав 4 мільйони 652 тисячі євро. Окрім того, кожен автомобіль додатково оснащенийтепловізорами, фото-, відеокамерами, криміналістичними валізами.

Зокрема, Міністр внутрішніх справ Республіки Польща – Державний секретар Ґжеґож Карпінські наголосив, що європейський вибір України буде завжди підтримуватися урядом Польщі, оскільки ця співпраця особливо важлива для обох сторін.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі