Стипендії, нове футбольне поле і усмішки першачків: у луцькій школі пролунав Перший дзвоник

  1. Новина відноситься до:

Не зважаючи на непростий час у державі, навчальний рік у Луцьку розпочався вчасно, з дитячими посмішками, ошатними вишиванками та вірою у краще у майбутнє.

Один із найкращих освітніх закладів Луцька – Навчально-виховний комплекс-ліцей №9 – розпочав рік із оновленим футбольним полем, фасадом школи та стипендіями ліпшим учням.

Урочиста лінійка розпочалася із хвилини пам’яті за загиблими Героями Небесної Сотні та українськими солдатами, що полягли на Сході. Школярі вшанували полеглих квітами, які віднесли до Меморіального комплексу «Вічна слава». Саме тут розміщений пам’ятник Героям Небесної Сотні.

Директор школи Олександр Дубина розповів, що у 2015 навчальний рік заклад входить із оновленнями. А саме відремонтованим за кошти міського бюджету фасадом та новим футбольним полем зі штучним покриттям, який закладу подарував Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк».

Засновник Фонду – Ігор Палиця – особисто привітав школярів із святом Першого дзвоника, а кращим учням вручив іменні стипендії. Був присутнім на урочистостях і Голова правління Фонду Олександр Товстенюк, який курує роботу організації у Луцьку.

Ігор Палиця розповів, що він бачить завданням Фонду робити українську націю більш міцною, розвиненою інтелектуально, обізнаною в іноземних мовах та своїй історії. Тому і радо підтримує молоде покоління, яке має доступ до інформації та сучасних технологій, а, отже, може значно випередити в розвитку сучасників.

Наприклад, Фонд подарував близько трьох тисяч книжок «Рости моє деревце» та наплічників для змінного взуття для школярів школярикам, які вперше сядуть за шкільну лаву.

Саме для підтримки молоді у 2012 році Фонд заснував стипендіальну програму. Цього року щомісячними стипендіями із НВК № 9 нагородили десятикласниць Роксолану Ручай та Марину Козуб, а також одинадцятикласників Марту Хомутенко, Дмитра Рибачока, Юрія Федонюка і Артура Вілігурського. Загалом на початку року 34 учнів старших класів шкіл Луцька, які відзначилися високими здобутками у навчанні, нагородять такими стипендіями.

«Це невеликі гроші. Але учні будуть отримувати по 500 гривень щомісяця за те, що вони є першими. Кількість стипендій буде збільшуватися. А переможці республіканських та міжнародних олімпіад будуть отримувати більші винагороди», – зазначив Ігор Палиця.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі