На Світязі хочуть розмежувати пляжі під МАФи та туалети

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини
  1. Новина відноситься до:

Розмежувати пляжну зону села Світязь таким чином, щоб було можливим встановлення МАФів та стаціонарних туалетів, закликає депутатів Волиньради директор Шацького національного парку.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів 16 грудня.

Як повідомив директор Шацького національного природного парку Володимир Захарко, протягом 2016 року територію парку відвідали 100 тисяч осіб. Керівництво національного парку турбує стан пляжної території в селі Світязь на відрізку від метеостанції, завдовжки півтора кілометра та завширшки 100-150 метрів. Проблеми виникають на території, яка, відповідно до державних будівельних норм, повинні бути розмежована на акваторію, пляж та припляжжя.

Директор Шацького НПП просив чітко розмежувати цю територію, визначивши 40-метрову пляжну територію, де розташовуватимуться лише роздягальні, а ближче до автодороги встановити малі архітектурні форми та стаціонарні туалети, що наразі забороняє законодавство. Проблему не можуть вирішити впродовж років. Зі слів директора національного парку, три стаціонарні туалети не нашкодять більше, ніж 15 біотуалетів, що розташовані зараз на пляжній території. З його слів, раніше помилку допустили у тому, що не надали цю територію сільській громаді.

Володимир Захарко нагадав, що парк «задихається» без каналізації та очисних споруд.


Голова комісії Василь Столяр зауважив, що питання не належить до компетенції комісії та облради загалом, це компетенція Кабміну. Отже, члени комісії взяли інформацію до відома і рекомендували Мінекології посприяти у вирішенні порушеного питання.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі