Гранату кинув боєць із батальйону «Січ», - Аваков

Джерело: Українська правда
  1. Новина відноситься до:

Гранату у правоохоронців під Верховною Радою кинув Ігор Гуменюк, який є бійцем добровольчого батальйону «Січ».

Про це на брифінгу 31 серпня заявив глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Затримано людину, яка кидала гранату. Затриманий - Гуменюк Ігор, який використав гранату типу РГО. Одна граната були при ньому, одну він кинув. Чека гранати була при ньому», - заявив Аваков.

«Він назвався «свободівцем» і бійцем батальйону «Січ», який перебуває у відпустці з 3 серпня до 3 вересня», - додав глава МВС.

Аваков повідомив, що уже затримано близько 30 осіб, проте міліція планує провести додаткові затримання, оскільки володіє інформацією про учасників заворушень.

Своєю чергою, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк вимагає для винуватця довічного ув’язнення. Про це він заявив у своєму зверненні.

Як відомо, Батальйон «Січ» — добровольчий батальйон патрульної служби міліції особливого призначення, створений у червні 2014 року в структурі Головного управління МВС України в місті Києві з членів ВО «Свобода». Командир батальйону «Січ» — Олександр Писаренко.

Нагадаємо,  у Києві під час мітингу у військовослужбовців кинули бойову гранату. Відео вибуху з’явилося у мережі. 

Мітингувальники пішли у наступ на парламент після того, як депутати схвалили у першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі