З 1 вересня підвищать пенсії та зарплати

Джерело: Українська правда

З 1 вересня в Україні буде підвищено розмір мінімальної заробітної плати, пенсії, стипендії та зарплати для бюджетників, повідомляє Українська правда.

Про це 30 серпня у «10 хвилинах з прем'єр-міністром» заявив глава уряду Арсеній Яценюк.

Яценюк нагадав, що чинний закон передбачав зростання мінімальної заробітної платні та прожиткового мінімуму з 1 грудня, але «відбудеться раніше».

«До Верховної Ради вноситься закон для підвищення соцстандартів для близько 12 мільйонів українців», – заявив глава уряду. 

За словами Яценюка, виплати з 1 вересня планується збільшити кільком категоріям працівників бюджетної сфери. 

Відтак, виплати вчителям зростуть на 474 - 605 грн (в залежності від категорії), сімейним лікарям - на 453 грн, медсестрам – на 304 грн., працівникам соцсфери – на 304 грн, працівникам культури (зокрема, бібліотекарям) – на 348. 

«Стипендія студентам, які навчаються у вишах 1-2 категорії – зросте на 112 грн, у вишах 3-4 категорії  – на 95 грн», – зазначив Яценюк. 

Виплати одиноким матерям зростуть на 350-727 грн.

«Пенсіонери, яких близько 7,5 млн. осіб – будуть отримувати мінімальну пенсію у розмірі 1074 грн. Особи з  особливими потребами  отримають додатково 100-200 грн», - повідомив прем'єр.

Також він наголосив, що мінімальна заробітна плата зросте з 1218 до 1378 гривень. 

За словами прем'єра,  загальний фінансовий ресурс, який необхідно було знайти для підвищення заробітніх плат, пенсій, виплат та інших соціальних стандартів становив близько 10 мільярдів гривень.

Також Яценюк зазначив, що у серпні за рахунок детінізації і боротьби з корупцією у Державній фіскальній службі вдалося додатково  зібрати майже 2 мільярди гривень податку на додану вартість.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі