У Торчинському музеї триває виставка ляльок-мотанок

Джерело: Музейний простір Волині
  1. Новина відноситься до:

Українські народні ляльки, які є символами жіночої мудрості, споконвіку оберігають родини і тримають зв’язок між поколіннями. Свідченням цього є створення численних розмаїтих ляльок-мотанок багатьма майстринями як в різних куточках України, так і нашого краю.

Переконатись в цьому можна, оглянувши виставку, яка діє у Торчинському народному історичному музеї імені Г. О. Гуртового.

На ній представлені роботи жительки містечка Торчин Корельчук Ольги Володимирівни, яка є керівником гуртка «Народна іграшка» районного Будинку школяра.

Хоча кількість робіт невелика, але кожна з них – це частинка душі майстрині. На них можна дивитися довго, не відриваючи погляд  і шукати нове і нове в кожній з ляльок. Творчі роботи авторки не схожі одна на одну. Це – лялька зернівочка, нерозлучники, урожайниця, наречена, україночка. Є тут і сімейний оберіг – матір з маленькими дітками на руках. Ольгою зроблені також цілі композиції, зокрема, «Пори року», «Лісові подружки».

На виставці можна побачити ляльки-мотанки, що відповідають подіям календарного-обрядового циклу. Яскраві і вишукані лялькові вироби захоплюють і дорослих, і юнацтво, і малечу.

Усіх бажаючих ознайомитись з виставкою запрошують завітати до Торчинського музею.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Алла Сахнюк

Коментарі