Луцьк перетворився на зимову казку. ФОТОРЕПОРТАЖ

Луцьк перетворився на зимову казку. ФОТОРЕПОРТАЖ Фото: Волинські Новини

Заметіль перетворила Луцьк на справжню зимову казку: як виглядає засніжене місто показали у фоторепортажі Інформаційного агентства Волинські Новини.

Протягом однієї ночі Луцьк із сумовитого осіннього заклопотаного міста перетворився на декорації для зимової казки. Сніг вкрив вулиці та площі, парки та пам’ятники. Навіть у середмісті можна натрапити на місцини, що нагадують радше сторінки з чарівних казок, ніж звичайні вулиці й провулки міста, охопленого цивілізацією. Крізь метелицю виринає, як і століття тому, величний образ міської твердині, Луцького замку, що підноситься над суєтою міста, наче лицар на сторожі прекрасної панни України.

Для когось недільна заметіль принесла лише радість – дітлахи безтурботно радіють засніженим вулицям, які створюють очікування різдвяних та новорічних свят, а для автомобілістів різка зміна погоди створила нові виклики – підступно слизькі дороги та погіршену видимість.

Вкриває сніг і свідчення нещодавніх трагічних подій, що незагоєною раною нагадують про себе усім українцям – стенд пам’яті загиблих під час Революції Гідності та війни на сході. Тож доречно згадуються слова великого ірландського письменника Джеймса Джойса: «його душа поволі омлівала, коли він дослухався, як сніжинки, кружляючи, несуться через усесвіт і тихо падають, наче вирок неминучої долі, на всіх живих і мертвих».

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі