Фото на незабудь: сердечно святкові побажання з Луцька

  1. Новина відноситься до:

Нинішня надзвичайно красива листівка з видочком міжвоєнної Яґеллонської вулиці важлива з декількох причин. Найперше, лаконічний напис на звороті вказує на шлях, який належало пройти вітальному листові. У Білостоці на вісточку від рідних чекав пан Чеслав Будрик. І отримав! «Zasyłamy serdeczne życzenia swięteczne i noworoczne. 1937 r. 22 / ХІІ. 1936 r.» («Надсилаємо сердечно святкові й новорічні побажання»),  – читаємо у листівці.

Разом з тим поштівка має інформацію про заклад, з якого походила. Гарні світлини міста з можливістю написати на них кілька теплих слів близьким і рідним людям – справа рук друкарні   М. Шнайдера в Луцьку.

Фото захоплює якоюсь особливою красою! Вишуканість і аристократичність міського простору міжвоєнного Луцька справді вражає. Охайні, уквітчані балкончики, естетично посаджені низькорослі чи просто молоденькі дерева, міські обивателі, карета й добре відоме кожному нинішньому мешканцю Луцька перехрестя сучасних вулиць Кривий Вал і Лесі Українки – ось неповний спектр видимих урбаністичних приваб шляхетного воєводського міста. Гарно!

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Оксана ШТАНЬКО

Коментарі