У Луцьку відкрили платну парковку на території Старого міста. ФОТО

Джерело: Волинська правда
  1. Новина відноситься до:

На Замковій площі Луцька сьогодні, 8 листопада, розпочала роботу платна парковка. 

Відкриття парковки відбулося за участі заступника Луцького міського голови.

Паркомат, який ще не видає решти, був розміщений неподалік від «Лесиного ясеня». Обслуговуватиме цю, та інші парковки на території «Старого Луцька» ПП «Ельбе УА», яка виграла відповідний тендер. Вартість години паркування становить 6 гривень. Загалом, на території Старого міста заплановано встановити 5 паркоматів, перший з яких вже, власне, і почав функціонувати на Замковій площі.
 



Боларди стоятимуть при в’їзді на вулицях Данила Братковського, Кафедральній, а також при виїзді по вулиці Галшки Гулевичівни і біля Центрального ринку.
 



«Ми врахували інтереси місцевих мешканців, номери їх автівок внесені у базу даних, і відповідно їх боларди «зчитуватимуть» при в’їзді на територію Старого міста. Це ж стосується і розташованих тут установ. Ця система не зачіпає вулиць із загальним транспортним потоком. Звичайно, ми очікуємо на нарікання, але всі повинні зрозуміти, що Старе місто належить не тільки його мешканцям, воно належить усім лучанам. Отож, цього «хаосу» із паркуванням автомобілів, який мав місце раніше, тут не повинно бути. Така практика існує в усіх європейських містах – у історичній частині діють певні обмеження», - розповів заступник луцького міського голови Сергій Григоренко.

Він наголосив, що ніякого «блокування Старого Луцька» таким чином не впроваджується. Стосовно вигоди для бюджету міста Луцька, то від функціонування платних парковок до нього надходитиме 200 тисяч гривень у рік.

Згідно слів Сергія Григоренка, у майбутньому планується впорядкувати паркування автотранспортних засобів і по вулицях Кривий вал та Градний узвіз.
 



Нагадаємо, обмежувачі руху на вулиці Братковського встановили перед Днем міста. Проте, проїзд не убезпечили: не встановили "лежачого поліцейського» і попереджувальної таблички, аби мешканці були поінформованими або обережнішими.Зауважимо, за ці декілька місяців у Старому місці боларди неодноразова спричиняли шкоду транспортним засобам. Зокрема, наприкінці серпня болард пошкодив три автівки, зокрема і автобус з поляками, які завітали до обласного центру Волині.

А сьогодні вранці, 8 листопада, болард або «рухомий» стовпчик, який встановили на вулиці, під час руху авто піднявся та пошкодив днище машини і пробив мотор.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі