У Луцьку транспорт не пристосований для людей із вадами зору

  1. Новина відноситься до:

У Луцьку в маршрутках і тролейбусах досих пір не працює система внутрішнього та зовнішнього оповіщення для людей з вадами зору, хоча обладнання закупили ще у 2010 році.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив активіст Громадської організації «Генерація успішної дії» Віталій Ткачук.

Він запевнив, що все для того, аби встановити систему оповіщення  у транспорті для людей із вадами зору, активісти закупили ще у 2010 році, однак його так і не встановили. 

Проект щодо обладнання тролейбусів таким чином «Генерації успішної дії» переміг у конкурсі громадських ініціатив. Однак активіст запевняє, що встановлення оповіщень повинне було б відбутися і без конкурсів. 

«Якшо поїхати в будь-яке місто в Україні, ба, навіть не треба далеко їхати - візьмемо Рівне, так там вже давним давно тролейбуси обладнані зовнішнім і внутрішнім оповіщенням, і без жоддних конкурсів міська рада взяла і встановила, а в нас шо виходить? Ми, незрячі, маємо доводити те, про що і так все прописано в законодавстві, що має бути транспорт доступним для незрячих, а ми що маємо? Конкурс громадських ініціатив, де ми повинні доводити те, що от так і так, нам потрібно оповіщення, і мало того, ми можемо або виграти проект, що Богу дякувати сталось, або не виграти - і тоді і далі буде транспорт мовчати», - йдеться у повідомленні.

Також Віталій Ткачук висловив сподівання, що міський глова Микола Романюк нарешті дасть почин цій справі.

«А на майбутнє: конкурси проводьте, але зовнішнє і внутрішнє оповіщення, світлофори озвучені, метрономи мають бути за замовчуванням, бо інакше ніяк», – додав він.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі