У волинському селі хочуть декомунізувати вулицю Котовського

  1. Новина відноситься до:

Вулиця Котовського у селі Мельники-Мостище підлягає перейменуванню, відповідно до закону про «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», повідомляє Район.Камінь-Каширський.

«Ми чули про цей закон та повідомляли у Камінь-Каширську райдержадміністрацію про те, що у нас в селі є вулиця, яку можна було б перейменувати. Але обговорення на місцевому рівні цього питання не відбувалося», - розповідає голова Мельнико-Мостищенської сільської ради Тетяна Моцюк.

У той же час Камінь-Каширська райдержадміністрація у відповіді на зaпит журналіста видання повідомляє, що від відповідного органу місцевого самоврядування не надходили пропозиції стосовно зміни назви цієї вулиці.

«Було прийнято розпорядження голови Волинської обласної державної адміністрації 17 травня 2016 року №216 «Про перейменування об’єктів топоніми в області», втім у загальному переліку об’єктів, які підлягають перейменуванню, відсутня вулиця Котовського, що у селі Мельники-Мостище, позаяк від відповідного органу місцевого самоврядування попередньо не надходили пропозиції стосовно зміни назви цієї вулиці», - зазначається в документі.

Загалом же питання щодо найменування (перейменування) вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів, мостів та інших споруд, відповідно до статей 25, 37 Закону України «Про місцеве самоврядування України» та статті 7 Закону України про «Географічні назви», відноситься до компетенції відповідного органу місцевого самоврядування, на території якого ці об’єкти розташовані».

На честь кого ж назвали вулицю Котовського у селі, відповів учитель місцевої школи Роман Березнюк:

«Усі вулиці села Мельники отримали свою назву за часів СРСР. А, отже, імовірно, вулицю Котовського названо на честь радянського діяча Григорія Котовського».

Український інститут національної пам'яті прізвище Котовського включив до списку осіб, чия діяльність підпадає під дію законів про декомунізацію.

Вулиця Котовського у селі Мельники-Мостище

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі