На Волині просять «переселити» сільський дитсадок

Джерело: Волинські Новини
  1. Новина відноситься до:

Приміщення колишньої контори колгоспу хочуть використати для розширення дитячого садку в селі Ківерцівського району, де існує проблема з доступністю дошкільного навчання. 

Про це йшлося під час 8 сесії Волинської обласної ради 12 жовтня.

Депутат Юрій Ройко повідомив, що до нього звернулися сільський голова та мешканці села Борохів Ківерцівського району, де існує проблема із забезпеченням дітей дошкільним навчанням та вихованням. В Борохові проживають 92 дитини дошкільного віку. Лише за період 2013-2016 років народилося 46 дітей, а існуючий ДНЗ розташований у звичайному сільському будинку, сьогодні його відвідують 20 дітей, а умов для прийому більшої кількості вихованців немає. В черговому списку до садочка перебувають понад 20 дошкільнят, окремих з них батьки змушені возити в ДНЗ сіл Вишнів, Піддубці, міст Ківерці та Луцьк.

Як вихід пропонують перемістити дитячий садочок у приміщення колишньої контори колгоспу. Зараз його частково займає адміністрація сільської ради. Здійснивши облаштування системи опалення і косметичний ремонт приміщення, можна забезпечити в ньому навчально-виховний процес 2-3 груп дошкільнят. Проектно-кошторисна документація на здійснення монтажно-ремонтних робіт вже розроблена, тому просять передбачити виділення коштів на здійснення монтажно-ремонтних робіт зі встановлення системи опалення в колишньому адмінприміщенні колгоспу на умовах співфінансування за рахунок коштів обласного та місцевого бюджетів з метою розширення та облаштування ДНЗ в селі Борохів.

Депутати підтримали запит колеги.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі