На фотостенд із світлинами загиблих волинян виділили 200 тисяч

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини

Депутати Луцької міськради проголосували за виділення 200 тисяч гривень на розширення фотостенду пам’яті в центрі міста. Крім того, вони пропонують зібрати робочу групу, яка б вирішила, як з часом має виглядати це місце.

Про це стало відомо під час пленарного засідання 13 сесії Луцької міськради сьогодні, 28 вересня.

Нагадаємо, в місті до 14 жовтня мають розширити фотостенд пам’яті, додавши світлини загиблих з усієї області, оскільки Луцьк – обласний центр. На це потрібно близько 200 тисяч гривень.

Після обговорення, депутати міськради проголосували за виділення коштів, аби фотостенд таки розширили до 14 жовтня.

Однак, вони доручили посадовцям міськради зібрати робочу групу щодо меморіалізації пам’яті загиблих героїв Небесної Сотні та волинських воїнів АТО. Як пояснив депутат Павло Данильчук, місце, де зараз розташований стенд, стало для багатьох святим. Тож варто подумати про те, як воно згодом виглядатиме. Можливо, припустив він, варто використати стіну будівлі монастиря. А проект просять винести на громадське обговорення та відкритий конкурс, бо, мовляв, зараз всі такі наради відбуваються в напівзакритому режимі.

А депутат Олександр Кравченко пояснив: йдеться про наміри вирішити, як це місце буде виглядати в майбутньому, а не про поточне питання розширення фотостенду, яке погодили.

Секретар луцької міськради Юлія Вусенко, своєю чергою, додала: монастир, стіну якого пропонують використати, – пам’ятка архітектури. Тож перед тим, як вирішувати, що там розміщувати, варто провести експертизу, чи щось можна там робити взагалі.

Луцький міський голова Микола Романюк, своєю чергою, повідомив, що 14 жовтня на Меморіалі «Вічна Слава» закладуть камінь на місці майбутнього пам’ятника загиблим бійцям АТО.

«Стенд він вічним не буде, але 14 жовтня на меморіалі закладуть камінь, де в майбутньому буде пам’ятник всім загиблим на сході держави. Але це буде тоді, коли події завершаться. Фотостенд - не пам’ятник, він носить, вибачте за вислів, інформаційне навантаження для людей. Фотографії мають бути в школах, на будинках – меморіальна табличка», - пояснив він.

До слова, громадські організації звернулися до депутатів міськради з проханням оголосити конкурс на найкращий його проект. А ось родичі загиблих лучан звернулися до міськради зі зверненням, у якому повідомили, що не проти розширення фотостенду, лише просять залишити стенд з лучанами в тому ж форматі, який він зараз є.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі