Хто і як займається легкою атлетикою на Авангарді. ФОТО. ВІДЕО

Джерело: Федерації легкої атлетики Волинської області
  1. Новина відноситься до:

Луцький стадіон «Авангард» закінчив легкоатлетичний змагальний сезон 2016 року. Командний чемпіонат України серед юнаків 2001 року народження був заключним великим змаганням, яке відбулося на ньому цього року. Але доки триває підготовка нового календаря на 2017 рік, головна спортивна арена Волині не пустує – щодня доріжки і сектори «Авангарду» заповнені.

Тут можна зустріти і професійних спортсменів, і студентів СНУ, у яких тут відбуваються пари із фізкультури та щоденні тренування, і простих лучан, які вправляються у бігу, проводять розминки та займаються гімнастикою. У теплу осінню погоду по обіді «Авангард» інколи нагадує вулик – так багато спортсменів у чаші арени.

- Я щодня займаюся на стадіоні, бо люблю легку атлетику. А «Авангард» для цього – оптимальний стадіон, - розповідає студент Східноєвропейського університету Дмитро (на відео). – Тут є тепер інвентар і все, що потрібно для бігу. Я спеціалізуюся на спринті. Нині сезон закінчився, але необхідно потрохи «закачуватися», є час відточувати техніку. З моєї групи до десяти людей щодня на доріжках. З багатьма тут познайомився. Взагалі, тут пів-міста бігає – педагогічний коледж, ДЮСШ, з басейну діти, пожежники, інші…

Додамо, що легкоатлети ділять доріжки і з баскетболістами «Волиньбаскету», які у передчутті нового сезону забігають провести бігові вправи на доріжках, і з футболістами «Волині», які здають тут тести з фізпідготовки.

Професійну атмосферу цими доповнює й спілкування з тренерами з легкої атлетики, які проводять заняття на «Авангарді». Михайло Мороз, Микола Калитка, Володимир Яловик, Олена та Олег Вегнери щодня на стадіоні. Приємно, що до них тягнеться молодь, яка прагне фізичної досконалості та майбутніх перемог.

Нагадаємо, що стадіон «Авангард» був влітку 2015 року реконструйований за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» у рамках Меморандуму про співпрацю Фонду та Федерації легкої атлетики. Урочисте відкриття відбулося 5 вересня 2015 р. Відтоді «Авангард» прийняв, окрім обласних змагань, чотири великих легкоатлетичних змагання, зокрема два командні юнацькі чемпіонати України (вересень 2015 і 2016 рр. ), міжнародну матчеву зустріч U-20 Україна-Білорусь-Туреччина (квітень 2016 р.) та національний відбірковий чемпіонат України серед дорослих і молоді (червень 2016 року).

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі