Новини минулого: 20 вересня

  1. Новина відноситься до:

«Радянська Волинь», 20 вересня 1981 року

Дітям на радість. Сьогодні розпочинає новий театральний сезон Обласний театр ляльок. Шість років тому юні жителі Луцька міст і сіл Волині одержали чудовий подарунок – обласний театр ляльок. Відтоді вистави театру переглянуло сотні тисяч дітей не лише в Луцьку, а й у найвіддаленіших куточках області. Певно, немає такої школи, дитячої установи, де б артисти не побували з своїми веселими, дотепними, повчальними виставами. Влітку вони часті гості у піонерських таборах.

Побували волиняни на гастролях в братній Білорусії, в різних областях нашої республіки. Вони також взяли участь в республіканському огляді кращих вистав театрів юного глядача та лялькових театрів юного глядача та лялькових театрів, який поводило Міністерство культури УРСР, ЦК ЛКСМ України, Українське театральне товариство. Творчі досягнення волинян були високо оцінені на цьому огляді – вони удостоєні Диплома ІІ ступеня і грошової премії.

Сьогодні розпочинається новий, шостий театральний сезон в обласному театрі ляльок. Артисти відзначать і свій перший маленький ювілей. Вистава В. Маслова «Іван Царевич, Сірий Вовк та інші», якою розпочинають митці новий сезон, буде тридцятою у їхній творчій біографії. Юні глядачі зустрінуться у виставі з добре знайомими їм акторами В. Петренко, П. Савошем, Л. Мікоян, О. Бляшуком, М. Перцовим та іншими, які грають ролі у новому спектаклі

Актори Обласного театру ляльок із своїми персонажами, 1981 рік

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Оксана ШТАНЬКО

Коментарі