Луцькому меру поскаржилися на підлеглих через соціальне житло

  1. Новина відноситься до:

Представники благодійного фонду «Тавіта» та фірми «Домінанта» поскаржилися міському голові Луцька на управління містобудування та архітектури через відмову останнього видавати дозвіл на будівництво будинку для дітей-сиріт. Про це йшлося у вівторок 25 серпня під час прийому громадян Миколою Романюком.

Як розповів директор благодійного фонду «Тавіта» Віктор Мельничук, ідея побудувати сирітський притулок виникла у червні 20015 року, коли й було виготовлено проектну документацію. Чотирьохквартирний житловий будинок планується звести на земельній ділянці у житловому масиві «Вишенька», поруч із маєтками депутатів Святослава Кравчука та Валерія Бондарука.

 На думку скаржників, управління містобудування та архітектури неправомірно відмовили їм у видачі містобудівних умов та обмежень, посилаючись на спірність земельної ділянки, на який було вирішено побудувати будинок для сиріт. Лист-відмова була датована 28 липня за підписом начальника управління архітектури Леоніда Герасимюка.

Проте як розповів сам Леонід Герасимюк, земельна ділянка, на який планується будівництво для сиріт, має цільове призначення під індивідуальне житлове будівництво. Натомість проектом пропонується зведення 4-х квартирного житлового будинку, що вже є багатоквартирним будинком. Тому Герасимюк запропонував змінити цільове призначення земельної ділянки або будувати один будинок на багато кімнат.

В свою чергу Микола Романюк сказав, що підтримує будівництво сирітського притулку, але йому дуже не подобається, що дітей використовують для з’ясування стосунків між собою.

Нагадаємо, нещодавно активісти Об’єднання учасників АТО та волонтерського руху намагалися розібрати на будматеріали огорожу житлового масиву «Вишенька», проте повністю це зробити їм завадила міліція.

Начальник управління містобудування та архітектури Леонід Герасимюк перемовляється про щось із директором Центру надання адміністративних послуг Ларисою Карп'як

Микола Романюк уважно вислуховує проблему відвідувачів

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Андрій ЛУЧИК

Коментарі