Забудова скандальної ділянки може зрушитися

  1. Новина відноситься до:

У державному історико-культурному заповіднику «Старий Луцьк» може зрушитися з місця будівництво на скандальній Кафедральній, 13.

Про це йшлося 25 серпня під час засідання постійної комісії міськради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму.

За словами співвласника суборендаря ділянки «Луцькмістобуд» Тихона Павлюка, є інвестор, який готовий давати гроші на будівництво. Запевнив, що за два роки будівництво можуть реалізувати.

Для цього треба, мовляв, зробити простий «трюк»: розірвати договір оренди ділянки з М. Поцілуй і надати її «Луцькмістобуд».

Цей крок схвалює заступник міського голови Лариса Соколовська. Вона заявила, що ділянку треба забудувати. Депутат міської ради Богдан Шиба підтримав її. Він дивується, чому стільки років на Кафедральній, 13 нічого не відбувається. 

Від забудовника вимагають показати проекти. Член експертної робочої групи з питань збереження і розвитку історичної спадщини Богдан Ворон зазначив, що за старими зображеннями міста, на нинішній ділянці Кафедральна, 13 був будівля висотою два поверхи. Він висловив хвилювання, чи не хоче забудовник звести споруду на кілька поверхів вище. 

На наступному засіданні постійної комісії розглянуть проект забудовника і його наміри збереження історичних підземель на цій ділянці.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі